Ruinen K 430
Bij Hees 21, 7963 PA te Ruinen

Inleiding

Stookhok gebouwd rond 1914-1920 in een ambachtelijk-traditionele stijl en gelegen vlak naast de boerderij. De zijgevel staat in de lijn van de voorgevel van de boerderij.

Omschrijving

Eenvoudig in baksteen opgetrokken stookhok gedekt door een zadeldak met cementpannen. Beide topgevels zijn blind, de zuidelijke topgevel met schoorsteen. Oostelijke zijgevel met twee rechtgesloten gietijzeren stalvensters en westelijke zijgevel met loopdeur met stalvenster.

Waardering

Stookhok van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex en vanwege de ligging in het bijzondere gebied Hees; betrekkelijk gaaf.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Stookhok