Meppel P 337
Bij Haakswold 47, 7943 KT te Meppel

Inleiding

Evenwijdig aan de boerderij gelegen bijschuur gebouwd rond 1875 in een ambachtelijk-traditionele stijl. Bijschuur voor stookhok en jongvee.

Omschrijving

Op rechthoekige grondslag gebaseerd en deels in baksteen, deels in hout opgetrokken, Het geheel wordt gedekt door een zadeldak met golfpan, schoorsteen in de nok. Het stookhok gedeelte is in baksteen opgetrokken en heeft een topgevel met zes-ruits ramen en een gietijzeren rondvenster, Zijgevels met muurankers en vier-ruits ramen. In de westelijke zijgevel tevens een loopdeur. Het achterste gedeelte heeft een gemetselde plint en een gerabatte houten opbouw.

Motivering

Bijschuur van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur Combinatie stookhok/jongvee

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Dwarsdeelboerderij Onderdeel van