De Wijk I 826
Bij Dorpsstraat 5, 7958 RK te Koekange

Inleiding

Bijschuur gebouwd rond 1910-1915 gelijktijdig met het in Art Nouveau-stijl gebouwde hoofdgebouw en daarmee vermoedelijk ontworpen door G. Otten Jzn.. De schuur staat ten zuiden van de boerderij.

Omschrijving

Bijschuur opgetrokken in baksteen en gedekt door een zadeldak belegd met geglazuurde muldenpan. De voorgevel bevat twee vijfkantige vensters met roedeverdeling en een klein gietijzeren roosvenster in de top; windveren. Zijgevels met loop- en wagendeuren alsmede brede getoogde gietijzeren stalvensters. Achtergevel met twee getoogde gietijzeren stalvensters.

Waardering

Bijschuur van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang als essentieel onderdeel van het complex. Gaaf.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur

Otten, G ; Drenthe