De Wijk K 492
Dorpsstraat 68, 7958 RR te Koekange

Inleiding

Gebouwd in 1911 als potstal naar ontwerp van G. Otten Jzn. De stijl is een afgeleide van het hoofdgebouw. Ondanks wijzigingen, onder meer de aanbouw van een jongere kapschuur, is het gebouw herkenbaar gebleven en waardevol vanwege de samenhang met het hoofdgebouw.

Omschrijving

Potstal in baksteen opgetrekken op langgerekt grondplan en gedekt door een zadeldak met pannen. Zijgevels met getoogde negenruits gietijzeren stalvensters. Voorgevel met rechtgesloten vensters en pleisterwerk in top; achtergevel met getoogde deur; aan weerkanten getoogde gietijzeren stalvensters; dubbele paneeldeur in de top met I-profiel trijs en aan weerskanten een gietijzeren rondvenster.

Waardering

Potstal van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur Westfriese type Potstal

Otten, G ; Drenthe