507484 - Zaagmolen Twickel
Stad-Delden A 5921
Zaagmolenweg 4, 7491 BS te Delden

Omschrijving

Langgerekte DIENSTWONING van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren. Tegen de oostkant van het pand is een garage met lessenaarsdak gebouwd. Gevels in rode en bruine baksteen opgetrokken boven een plint van Bentheimer zandsteen. De voorgevel (Z) telt zes vensterassen waarvan de tweede en derde van links zijn opgetrokken over twee bouwlagen onder een geknikt zadeldakje. De voordeur onder een tweeruits bovenlicht wordt geflankeerd door zesruits vensters onder strekken met Twickelluiken. De zesruits vensters op de verdieping zijn niet voorzien van luiken. In de westelijke zijgevel bevinden zich een tweede deur en verschillende vensters onder strekken.

Het rechter deel van de achtergevel met deur en samengesteld kozijn met luiken risaleert. Links daarvan wordt het gevelvlak geleed door twee vensters.

De dienstwoning is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het zaagmolencomplex