Stad-Delden B 858
Oude Benteloseweg 32, 7491 EW te Delden

Omschrijving

In bruine baksteen opgetrokken hoge BOERDERIJ onder deels met riet en deels met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeinden en aan de oostzijde een geknikt dakschild. Op de nok liggen vorstpannen en staat een overhoeks geplaatste schoorsteen. Windveren beschermen de uiteinden van de kap.

De toegang van het huis bestaat uit een houten deur met een zesruits bovenlicht in de voorgevel (N). In de oostelijke zijgevel bevindt zich eveneens een deur met vier ruiten. De baander met stiepel en twee staldeuren vormen de toegangen in de achtergevel. Verschillende formaten vensters onder strekken, geflankeerd door Twickelluiken, geleden de zij-en voorgevel. Het bedrijfsgedeelte wordt belicht door zesruits stalvensters met stalen kozijnen. Bovenin de voorgevel en links en rechts van de baander zijn zesruits boogvensters geplaatst.

De boerderij is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de hoge kwaliteit van de vormgeving van de Twickelboerderij