507491 - Algemene Begraafplaats
Stad-Delden B 733
Bij Langestraat 200, 7491 AN te Delden

Omschrijving

Het TOEGANGSHEK van de begraafplaats is voorzien van gietijzeren doodssymbolen in de posten en de florale motieven in de zijvleugels. De draaibare vleugels zijn aan de bovenzijde recht afgesloten. In de deurposten zijn van onder naar boven de volgende symbolen gegoten: twee gekruiste omgekeerde brandende fakkels, twee gekruiste zeisen, de slang die zichzelf in de staart bijt en de gevleugelde zandloper. Op de posten staat de doodslamp.

Het toegangshek is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de bijna letterlijke uitvoering van een ontwerp uit een modellenboek van de fa. L.I. Enthoven uit Den Haag

- de gaafheid en symbolische detaillering

- de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van de begraafplaats

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaatshek Algemene begraafplaats

Enthoven, L.I. ; Overijssel
ijzergieter