Ambt-Delden I 962
Bij Twickelerlaan 1 A, 7495 VG te Ambt Delden

Omschrijving onderdeel 6:

OPHAALBRUG MET HEK OVER BUITENGRACHT behorende tot de buitenplaats Twickel. Op de as van de aanleg een pseudo-middeleeuwse ophaalbrug uit 1926 die de verbinding vormt tussen de voorplaats en het voorplein. De ophaalbrug heeft een houten opbouw en een houten loopplank gedragen door jukken en gemetselde keermuren met natuurstenen hoekblokken aan de voorplaatszijde. Een ijzeren spijlenhek sluit toegang tussen het voorplein en de voorplaats af. Aan beide kanten aan de uiteinden van het plankier staan smeedijzeren hekpijlers met schakelkettingen aan elkaar verbonden.

OPHAALBRUG MET HEK OVER BUITENGRACHT van algemeen belang

- vanwege de markering van de toegang tot het kasteel;