Ambt-Delden I 1858
Bij Twickelerlaan 1, 7495 VG te Ambt Delden

Omschrijving bij onderdeel 21:

TUINVAZEN OP SOKKEL VOORPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Op de voorplaats staan twee grote monumentale gietijzeren vazen staande op hoge, eenvoudig geprofileerde vierkante sokkels van Bentheimer zandsteen. De vorm van de vaas is afgeleid van de Borghese-vaas; een wijde krater die uitloopt op een brede romp. De vazen zijn lichtgrijs beschilderd waardoor de firmanaam J.J.Ducel op de romp bijna onleesbaar is geworden. De naam komt ook eenmaal op de voet voor. De vazen en sokkels dateren uit het midden van de negentiende eeuw op basis van de catalogi en prijscouranten van Ducel uit 1850 en 1866.

TUINVAZEN OP SOKKEL VOORPLAATS van algemeen belang

- vanwege de ornamentele waarde;