Ambt-Delden I 269
Bij Twickelerlaan 1, 7495 VG te Ambt Delden

Omschrijving onderdeel 30:

TUINBANKEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan de kopse zijden van de oranjerietuin staan twee 17de-eeuwse tuinbanken van Franse kalksteen. Aan de westzijde een halfronde bank met drie armleuningen gevormd door leeuwen; in de rugleuning een plat reliëf met muziekmakende figuren. Aan de oostzijde een tuinbank op twee griffioenvormige voetstukken, als armleuning functioneren twee bollen ter vervanging van de twee in 1986 ontvreemde muziekmakende putti. De rugleuning heeft een in loodgegoten reliëf, dat gemonteerd is op een plaat beton, met een voorstelling van dansende nimfen en saterfiguren.

TUINBANKEN ORANJERIETUIN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom- en zeldzaamheidswaarde;