Ambt-Delden I 1700
Bij Twickelerlaan 7, 7495 VG te Ambt Delden

Omschrijving onderdeel 50:

EIKELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Twickel.

In het park een houten palissaden schuur gebouwd op rechthoekige grondslag onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt overstekend schilddak. Onder de nokvorsten van de hoekkepers is mos aangebracht. Centraal in de noord- en zuidzijde dubbele inrijdeuren, waarvan de inrijddeur aan de zuidkant onder steekkap. Bouwjaar eind 19de eeuw in Petzoldtijd.

Waardering:

EIKELSCHUUR van algemeen belang - als voorbeeld van landelijke bouwkunst; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de tuin rond het kasteel; - vanwege de regionale zeldzaamheid; - vanwege de hoge mate van gaafheid.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)