Ambt-Delden B 1077
Bornsevoetpad 7, 7495 VM te Ambt Delden

Omschrijving onderdeel 61:

SCHAAPSKOOI 'T SCHAAP'N SCHOT' behorende tot de buitenplaats Twickel.

Langgerekte schaapskooi op rechthoekige grondslag met afgevlakte hoeken onder een afgewolfd rieten schilddak, waarvan een zijschild met pannen is bedekt. Van hout op een gemetselde onderbouw. Op de kopzijden dubbele houten deuren en kleine luikjes in de zijgevels. Bouwjaar ca. 1881; restauratie in 1983. Dient nu als onderkomen van een folkloristische dansgroep.

Waardering:

SCHAAPSKOOI 'T SCHAAP'N SCHOT' van algemeen belang - als voorbeeld van karakteristieke historische landelijke bouwkunst; - vanwege de gaafheid in combinatie met de ouderdom; - vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)