Ambt-Delden B 1725
Bij Bornsevoetpad 5, 7495 VM te Ambt Delden

Omschrijving onderdeel 64:

GEDENKSTEEN behorende tot de buitenplaats Twickel. Grote zwerfkei met inscriptie uit 1895. Opgericht ter herinnering aan het werk dat Petzold op Twickel heeft verricht 'Die landschafts-Gartenkunst ist ein Malen in der Natur Das Werkzeug des Schaffens ist der Spaten Dasjenige des Erhaltens und Fortbildung die Axt Sie ist der eiserne Zeichenstift des Landschaftgartners'. Geplaatst door baron R.F. van Heeckeren van Wassenaer langs het wandelpad door het Langenhorst.

Waardering:

GEDENKSTEEN van algemeen belang - vanwege de herinnering aan het werk van de landschapsarchitect Petzold; - vanwege de zeldzaamheidswaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Gedenksteen