Valkenisse K 342
Vlissingsestraat 23, 4371 RA te Koudekerke

Omschrijving

Woonhuis met lijstgevel, één bouwlaag hoog met zadeldak; aan achterzijde aanbouw onder doorlopend dak. Opgetrokken in roodbruine baksteen. Symmetrische voorgevel met geprofileerde houten gootlijst; in midden houten voordeur, aan weerszijden twee 2x3 ruits houten schuiframen met persiennes; gedenksteen.

Rechter zijgevel met 1x3 ruits schuiframen met persiennes en 2x2 ruits vensters; muurankers. Achtergevel met links 2x2 ruits venster met houten luiken klein venstertje met roedeverdeling en houten luik; achterdeur met bovenlicht; aanbouw met houten deur met zijraampje, 2x4 ruits venster; nieuwe dakkapel in dakvlak.

Zadeldak gedekt met gesmoorde pannen. In interieur eetkamer met wand met originele bedsteden (nu kasten).

Waardering

Gaaf woonhuis, van architectuur- en cultuurhistorische waarde en van waarde als hoofdonderdeel van het complex.