Wissenkerke T 787
Geersdijkseweg 31, 4494 NJ te Geersdijk

Omschrijving

Woonhuis, in 1911 gebouwd op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met kapverdieping. Geheel opgetrokken in roodbruine baksteen en voorzien van gepleisterde plint en gepleisterd fries.

De voorgevel is een symmetrische lijstgevel met centrale ingangspartij met houten paneeldeur met smeedwerk en natuurstenen stoep. Aan weerszijden van de ingang twee houten H-vensters; gevelopeningen afgesloten door getoogde strek voorzien van gepleisterde hoekblokken en diamantkop als sluitsteen. Fries met geprofileerde houten bakgoot.

De zijgevels zijn op de begane grond voorzien van hoge, smalle schuiframen (in zuidgevel vernieuwd) en in de top van twee houten T-vensters. Gevelopeningen met dezelfde afsluiting als in voorgevel.

De achtergevel (langsgevel) is voorzien van een centrale ingangspartij met vernieuwde deur. Aan weerszijden twee vernieuwde vensters; alle gevelopeningen met dezelfde afsluiting als in voorgevel. Aan de zuidzijde van de achtergevel een recent aanbouwtje. De gevel wordt afgesloten door een eenvoudige, gepleisterde lijst op houten klosjes. Het woonhuis heeft een zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen.

In het interieur zijn geen monumentale waarden aanwezig.

Woonhuis van cultuurhistorische en ensemblewaarde als onderdeel van het complex.