507759 - Jelgersmakliniek
Oegstgeest B 5205
Bij Rhijngeesterstraatweg 13, 2342 AN te Oegstgeest

Omschrijving

Inleiding: Noordoostelijk van de Jelgersmakliniek in het park van Rhijngeest gelegen klein vrijstaand tuinpaviljoen, nabij de Rhijngeesterstraatweg, daterend uit het begin van de twintigste-eeuw en opgetrokken in chaletstijl. Omschrijving: In hout opgetrokken paviljoen van een bouwlaag op rechthoekige grondslag onder een met shingles gedekt zadeldak met overstek. Het paviljoen staat op een gemetseld basement met de voorgevel op het park georiënteerd. De gevels bestaan uit rood geschilderde vakwerkstijlen en regels met witgeschilderde houten panelen en diverse vensters, deels met de originele roedenverdeling. In de kopgevels een houten voorschot. In de voorgevel een centraal geplaatste dubbele entreedeur met glaspanelen; gesloten achtergevel. Decoratief gesneden dakoverstek, voorzien van haanhout en makelaar. Waardering: Paviljoen behorende bij de Jelgersmakliniek van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en cultuurhistorische waarden en vanwege de situering en de functioneel-ruimtelijke relatie met de Jelgersmakliniek.

Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Paviljoen