Ambt-Delden F 1948
Ambt-Delden F 1946
Ambt-Delden F 1945
Sluisstraat 51, 7495 RC te Ambt Delden

Onmschrijving

Wit gepleisterde SLUISMEESTERSWONING van één bouwlaag onder steil met rode Hollandse pannen zadeldak. Op de uiteinden van de nok twee wit gepleisterde schoorstenen en in het oostelijke dakschild een dakkapel.

De eenvoudige rechtgesloten vensterpartijen zijn alle voorzien van bruin geschilderde stalen kozijnen. Het pand heeft een rechthoekige plattegrond met aan de voorzijde (N) een vijfzijdige erkerpartij onder schilddak. De rondlopende vensterreeks in de erker biedt uitzicht op de sluis en het kanaal. Boven de halfronde erker tegen de westgevel een balkon en in het dakschild een dakkapel met balkondeur tussen zijlichten.

Sluismeesterswoning van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de architectonische kwaliteit