Bij Stelleweg 2, 4481 NA te Kloetinge

Inleiding

Dwars op de schuur geplaatst varkenshok op rechthoekige plattegrond, als afsluiting van de oorspronkelijke mestvaalt aan de kant van de woning.

Omschrijving

Varkenshok met geheel uit rode baksteen opgetrokken gevels op gepleisterde plint, voorzien van gele bakstenen accenten in ontlastingsbogen en als band ter hoogte van de onderdorpel van de topraampjes. De gevel aan de zijde van de mestvaalt (noordwest) is voorzien van drie getoogde houten deurtjes, de zuidoostelijke gevel van drie getoogde 4-ruits raampjes en de geveltoppen eveneens van 4-ruits getoogde raampjes. In de topgevel bij de schuur een personendeur. Het zadeldak met overstekken en witte windveren op geprofileerde klossen is gedekt met gesmoorde kruispannen waarin een motief van rechthoeken in rode pannen is gelegd.

Varkenshok van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Varkenshok