Kloetinge A 2855
Marktveld 5, 4481 BH te Kloetinge

Inleiding

Eenvoudig, in ambachtelijk-traditionele trant gebouwd koetshuis, omstreeks het begin van de twintigste eeuw gebouwd bij de enkele jaren oudere villa.

Omschrijving

Eén bouwlaag hoog bouwwerk op L-vormige plattegrond, voorzien van een plat dak. De gevels zijn opgetrokken uit rode handvorm baksteen. Aan de zijde van de villa is, mogelijk relatief recent, in de hoofdgevel een dubbele, rechthoekige garagedeur aangebracht. In de naar de straat gekeerde gevel bevindt zich een originele dubbele getoogde houten deur als wagentoegang tot het gebouw. Deze deuropening wordt afgesloten door een ontlastingsboog met blokjes geel metselwerk. Evenals in de tegen- overliggende gevel, is links van de deur een houten zes-ruits schuifraam geplaatst. Een enkelvoudige toegangsdeur bevindt zich aan de zuidzijde van de uitbouw. De gevels worden afgesloten door een overstekende daklijst op houten klosjes.

Koetshuis van belang als onderdeel van het complex en als karakteristiek object uit de bouwperiode.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)