Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
507870
Complexnummer
507869 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82690/62
Kadastrale aanduiding
Goes C 1987
Goes C 1983
Goes C 1985
Goes C 1986
Goes C 1982
Goes C 1984
Wulfaertstraat 2, 4461 HS te Goes
Wulfaertstraat 4, 4461 HS te Goes
Wulfaertstraat 6, 4461 HS te Goes
Wulfaertstraat 8, 4461 HS te Goes
Wulfaertstraat 10, 4461 HS te Goes
Wulfaertstraat 12, 4461 HS te Goes

Omschrijving

Inleiding

Blokje van zes geschakelde woningen uit 1920, waarvan de voorgevelpartij georiënteerd is op de entree van de stad aan de spoorbaanzijde en een bijzonder uiterlijk heeft gekregen.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van zes woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. De verdiepingloze voorgevel wordt onderbroken door twee risalerende topgevels nabij de uiteinden van het blokje met daar tussenin een aangekapte luifel op uitgesneden houten kolommen die dit voorgeveldeel een waranda-achtig uiterlijk geeft. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband, terwijl de geveltoppen aan zowel de voor- als zijgevels voorzien zijn van decoratief verticaal metselwerk met stroken zwarte baksteen. De gevels worden afgesloten door houten goot- en daklijsten op geprofileerde klossen. Tegen beide voor-topgevels zijn op de begane grond twee brede, gemetselde drievlaks erkers aanwezig, voorzien van draairamen met roedeverdelingen. In de voorgeveltoppen zijn twee dubbele kozijnen met 6-ruits ramen geplaatst. Behalve de komplete voorgevelpartij van de middelste woningen zijn ook de entree's van de nummers 4 en 10 onder de luifel aangebracht. De entree's met bovenlicht bezitten een oorspronkelijke deur met een paneel en een deurraampje met ruitvormige roedeverdeling. Onder de luifel zijn voorts twee brede drielicht kozijnen met 6-ruits draairamen voor de middelste woningen aangebracht. Boven de luifel aan de voorgevel bevinden zich vier brede dakkapellen met drie ramen voorzien van platte daken. De zijgevels zijn op de begane grond voorzien van een klein en een groot tweelichtkozijn met draairamen en op de verdieping van drie kozijnen met 6-ruits ramen. Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren. Op het achterdakvlak een reeks dakkapellen met drie ramen.

De woningen zijn voorzien van per twee geschakelde, bakstenen bergingen onder pannen gedekte zadeldaken welke vrijstaand achter het woningblokje zijn geplaatst.

Waardering

Blokje van zes woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 507869. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1920
1920
exact

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
invloeden