Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
507871
Complexnummer
507869 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82690/48
Kadastrale aanduiding
Goes C 1977
Goes C 1975
Goes C 1978
Goes C 1976
D.D.van den Boutstraat 2, 4461 HR te Goes
D.D.van den Boutstraat 4, 4461 HR te Goes
D.D.van den Boutstraat 6, 4461 HR te Goes
D.D.van den Boutstraat 8, 4461 HR te Goes

Omschrijving

Inleiding

Blokje van vier geschakelde woningen uit 1920.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van vier woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een afgewolfd zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. De nok wordt aan de uiteinden door keramische pironnen geaccentueerd. De verdiepingloze voorgevel wordt onderbroken door twee brede, gebroken topgevels. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband terwijl de topgevels aan de voorgevel voorzien zijn van decoratief verticaal metselwerk met stroken zwarte baksteen in de top. De gevels worden afgesloten door houten goot- en daklijsten op geprofileerde klossen.

Per woning is de entree met een 1-paneels deur in een kleine nis geplaatst waarvan de doorgang door een betonnen latei met schulprand wordt overspannen. Iedere woning bezit een gemetselde drievlaks voorgevelerker op de begane grond met raamkozijnen waarvan de bovenramen zijn voorzien van roedeverdelingen. Op de verdieping zijn enkele en dubbele kozijnen met 6-ruits draairamen aanwezig in de topgevels. Midden tussen de voorgeveltoppen bevindt zich een dakkapel ten behoeve van de tussenwoningen.

Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren. Op het achterdakvlak bevinden zich vier dakkapellen met drie ramen onder lessenaarsdaken, voorzien van de oorspronkelijke roedeverdelingen.

De twee hoekwoningen zijn voorzien van platgedekte, verdiepingloze uitbouwen (berging/bijkeuken) aan de achtergevel; de tussenwoningen bezitten een vrijstaande, geschakelde berging uit baksteen onder een pannengedekt zadeldak achter de woningen.

Waardering

Blokje van vier woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 507869. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1920
1920
exact

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
invloeden