v.d.Spiegelstraat 51, 4461 LK te Goes
v.d.Spiegelstraat 53, 4461 LK te Goes
v.d.Spiegelstraat 55, 4461 LK te Goes

Blokje van drie geschakelde woningen.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond geplaatst bouwblokje van drie woningen met een begane grond en een hoge kapverdieping. Over de lengte van het blok is een afgewolfd zadeldak, gedekt met rode tuile du nord, aangebracht. De verdiepingloze voorgevel wordt onderbroken door een brede risalerende topgevel. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband en worden afgesloten door houten gootlijsten op geprofileerde klossen. De entree's met bovenlicht bezitten een oorspronkelijke deur met een paneel en een deurraampje met ruitvormige roedeverdeling. De twee hoekwoningen zijn voorzien van een vrij kleine tweevlaks erker, met ramen voorzien van roedeverdelingen in de bovenramen, op de begane grond. De tussenwoning in de risalerende middenpartij is vlak uitgevoerd met twee ramen met bovenlichten voorzien van roedeverdeling. Aan de achtergevel zijn de woningen voorzien van een achterdeurpui en een woonkamerkozijn met tuindeuren en bovenlichten. Op de verdieping bezit de tussenwoning aan de voorgevel twee samengestelde en een enkelvoudig kozijn met draairamen voorzien van roedeverdelingen. Op het achterdakvlak bevinden zich dakkapellen. De zijgevelramen zijn alle van roedeverdelingen voorzien. De woningen zijn voorzien van een enkele en een geschakelde bakstenen berging onder een pannen gedekt zadeldak die vrijstaand achter het woningblokje zijn geplaatst.

Waardering

Blokje van drie woningen, van belang als onderdeel van het complex dat vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde van algemeen belang is.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonblok