Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
507876
Complexnummer
507875 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82690/12
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Goes A 3915
Westerstraat 2, 4461 BP te Goes

Omschrijving

Inleiding

Geheel bakstenen verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannen gedekt zadeldak evenwijdig aan de voorgevel, omstreeks 1850 gebouwd in ambachtelijk-traditionele bouwtrant met enige klassieke motieven in lijstwerk van de voorgevel.

Omschrijving

Gevels geheel opgetrokken uit baksteen. De voorgevel is uitgevoerd als lijstgevel in rode baksteen met strekken boven de raamkozijnen in gele baksteen. De voorgevel bezit een centraal geplaatste entree met aan weerszijden twee stuks houten 2x3 ruits schuiframen. De entree is voorzien van een klassieke omlijsting met kroonlijst en bezit een twee paneels deur en een bovenlicht met deelroede. De zuidelijke kopgevel is uitgevoerd in gemêleerde baksteen met afwijkend metselwerk in de top; op de begane grond nabij de voorgevel bevindt zich een houten 2x3 ruits schuifraam. Naast dit raam zijn bouwsporen aanwezig van een tweede raamkozijn van gelijke afmetingen. In de geveltop is een 2x2 ruits schuifraam aanwezig. De uitbouw op de begane grond is van recenter bouwjaar.

De noordelijke zijgevel is eveneens in gemêleerde steen uitgevoerd bezit een 2x2 ruits schuifraam in de top. Bij de achtergevel is een kleine, plat gedekte uitbouw aangebracht.

Het zadeldak is evenwijdig aan de voorgevel aangebracht en gedekt met gesmoorde pannen. Ter plaatse van de kopgevels bevinden zich overstekken met windveren.

Waardering

Woonhuis van algemeen belang als functioneel onderdeel van het complex en vanwege architectuurhistorische waarden.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 507875. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1850
1850
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
invloeden