Bij Oostkerkestraat 1, 4471 BA te Wolphaartsdijk

Inleiding

Door J.J. Rousseau te Antwerpen in 1862 in neo-classicistische trant ontworpen en vervaardigd gedenkteken ter nagedachtenis aan dr. J.A.B.

Utrecht Dresselhuis, die in 1861 te Wolphaartsdijk is overleden. Het monument was oorspronkelijk omgeven door een hekwerk.

Omschrijving

Gedenkteken op vierkant grondvlak, opgebouwd uit een blokvormig voetstukwaarop een obelisk-vormig bovenstuk uit arduin welk aan vier zijden is voorzien van marmeren platen. Aan de voor- en zijkanten van het monument zijn deze platen voorzien van opschriften. Het bovenstuk wordt bekroond door een wit-marmeren allegorische voorstelling met de tekenen van geloof, hoop en liefde, met een "krans der immortellen", een kaart van Zeeland en een geopende bijbel.

Gedenkmonument van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)