Domburg K 3788
Duinvlietweg 10, 4356 ND te Oostkapelle

DIENSTWONING

Rond 1900 gebouwde dienstwoning aan de westzijde van de buitenplaats, gelegen aan de Duinvlietweg die naar het duingebied voert; de woning op rechthoekige grondslag bevat één bouwlaag onder zadeldak met rode pannen gedekt; de zijgevels alsmede de achtergevel zijn gepleisterd, de voorgevel is thans in schoon werk uitgevoerd; de zuidgevel kent twee 9-ruitsramen met luiken, daarnaast de buitendeur en rechts daarvan een kleine 4-ruiter met luik; de noordgevel heeft een 9-ruiter met luiken; de voorgevel (op het westen aan de laan gelegen) is voorzien van een recente aankapping waarin een toegangsdeur; onder de kap zijn twee vensters toegevoegd; de windveren zijn recent vervangen; in de oostgevel twee vensters op de b.g. (een oorspronkelijk en een toegevoegd), onder de kap twee vensters toegevoegd; de houten berging en de waterput zijn voor de bescherming niet van betekenis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw