507952 - Boerderijcomplex
Tubbergen Q 966
Zoekeweg 18, 7667 SJ te Reutum

Omschrijving

Bakstenen SCHUUR met trasraam onder zadeldak met wolfeinden, bedekt met rode muldenpannen. Pironnen op de nokeinden.

Opvallend is de plaatsing van de dubbele baander aan de zijkanten van de gevel met een centrale staldeur. Het gangbare schuurtype is als het ware binnenste buiten uitgevoerd.

Centraal in de symmetrische kopgevel (Z) is een rechtgesloten houten staldeur geplaatst. Aan weerszijden van deze deur zijn stalramen geplaatst met liggende zesruits gietijzeren kozijnen, waarvan het bovendeel naar binnen klapt. Deur en twee ramen zijn afgedekt door zware betonnen lateien. Hierboven drie vensters, centraal een twaalfruits, geflankeerd door negenruits ramen met gietijzeren kozijnen, eveneens onder lateien.

Aan weerszijden zijn baanderdeuren met stiepel geplaatst onder korfbogen. De gevels wordt afgesloten door een daklijst onder het wolfeind en windveren langs de dakeinden.

De zijgevels zijn vrij laag doordat de dakschilden ver naar benenden door lopen. De afwijkende stalindeling, die gereflecteerd wordt in de gevelindeling, is nog intact.

Schuur van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- als voorbeeld van agrarische bedrijfsvoering