Markelo O 737
Leusmanweg 1, 7475 RZ te Markelo

Omschrijving

BOERDERIJ op een T-vormige plattegrond opgetrokken in rode baksteen, onder een deels met riet, deels met grijze muldenpannen gedekt wolfdak met rieten dakruiters. De voorgevel van het woonhuisgedeelte heeft een entree met bovenlicht en vier T-vensters die behangen zijn met luiken.

De straatgevel van de boerderij is symmetrisch van opzet. De baander met onderschoer wordt geflankeerd door ijzeren stalramen en staldeuren onder bogen met aanzet- en sluitstenen. De zijgevels van de schuur zijn voorzien van staldeuren onder rondbogen met aanzet- en sluitstenen en betonnen stalramen. Het interieur van het woonhuis verkeert in vrijwel originele staat; onder andere zijn een grote en een kleine tegelkeuken aanwezig.

Boerderij van cultuurhistorische en stedebouwkundige waarde:

- vanwege het originele in- en exterieur