Markelo M 960
Plasdijk 5, 7475 TD te Markelo

Omschrijving

BOERDERIJ met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen onder een rieten schilddak. De voorgevel van het woonhuisgedeelte (Z) heeft twee deuren met bovenlicht en vier vijftienruits vensters met luiken. De oostelijke gevelzijde heeft eveneens een deur met bovenlicht, een venster en verder een vierruits kelder- en opkamerraam, allen voorzien van luiken. De andere zijgevel van het woonhuis (W) is voorzien van een vijftienruits venster met luiken en twee kleinere vensters vlak onder de dakaanzet.

In de hoofdgevel van het schuurgedeelte (N) een baander met onderschoer met aanzetstenen en een versierde sluitsteen. De baander wordt geflankeerd door rechthoekige stalramen en staldeuren. Het bovenste gedeelte van de gevel is beschoten en heeft een hooiluik. Het woonhuis heeft de originele indeling en onder meer een tegelkeuken.

Boerderij van architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde:

- als type