507991 - Valkenheining
Baambrugge A 3009
Rijksstraatweg 147, 1396 JK te Baambrugge

SCHUUR.

18de-eeuwse schuur, gelegen ten oosten van het hoofdgebouw, op rechthoekige grondslag, overkapt met een onder rode pannen gedekt zadeldak, van oorsprong de 17de-eeuwse berg (hooiopslag), die in de Oprechter Haarlemmer Courant in 1796 genoemd werd. De voorgevel heeft een vertikale geleding met de toegang iets uit het midden gelegen. Aan de rechterzijde van de toegang een venster. De gevel wo rdt in tweeën geleed door een horizontale tandlijst. Boven de lijst een luik en een vogelgat. Op de nok en aan de einden van de dakschilden zijn houten geschulpte decoraties aangebracht en langs de dakschildranden lopen wit geschilderde geprofileerde lijsten. De linkergevel heeft een vertikale geleding en heeft centraal geplaatst een 6-ruits venster. De achtergevel is eveneens gepotdekseld met aan de linkerzijde een 2-ruits venster. Aan de rechtergevel (zuidkant) een recente uitbouw onder een lessenaarsdak. De schuur waarin aan de grondslag en de constructie de oorspronkelijke hooiberg nog goed te herkennen is, werd in 1994-1995 gerestaureerd, waarbij twee originele hoekbalken zijn vervangen door nieuwe.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.