507991 - Valkenheining
Baambrugge A 3009
Bij Rijksstraatweg 147, 1396 JK te Baambrugge

SCHUUR.

19de-eeuwse schuur, gelegen in het noordoosten van de tuin, op rechthoekige grondslag gedekt onder een met grijze pannen overkapt zadeldak. Aansluitend aan de rechtergevel een aanbouw onder lessenaarsdak. De voorgevel heeft een horizontale geleding met in het midden een, uit vertikale delen opgetrokken, dubbele deur. Boven de deur een uit vertikale delen opgetrokken luik. De voorgevel (evenals de achtergevel) van de aanbouw heeft een 6-ruits venster en een toegangsdeur. De blinde linkergevel is horizontaal geleed. Het lessenaarsdak van de rechtergevel wordt gedragen door vijf balken, de gevel is niet afgesloten. Op de nokeinden en onder de dakschilden zijn houten geschulpte decoraties aangebracht, langs de dakschildranden is een geprofileerde lijst bevestigd.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.