507991 - Valkenheining
Baambrugge A 3009
Bij Rijksstraatweg 147, 1396 JK te Baambrugge

HARDSTENEN VOETSTUK MET VROUWENFIGUUR AAN NOORD-WESTZIJDE VAN DE NEO-FORMELE TUIN.

Het hardstenen 18de-eeuwse voetstuk mist een voetplaats of plint. Het op rechthoekige grondslag staande voetstuk is aan vier zijden op dezelfde wijze gedecoreerd met cannelures en guirlandes. De afdekplaats wordt gesierd door een kraalrand. Op het voetstuk is in de jaren '90 een fraai 19de-eeuws zandstenen tuinbeeld geplaatst. Het beeld, waarschijnlijk voorstellende Flora, met een doekje in haar linkerhand en in haar rechterhand en in haar haren bloemen (rozen), is (thans) deels beschilderd in een grijze kleur met wit als ondergrond. Het voetstuk droeg oorspronkelijk waarschijnlijk een tuinbeeld.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen