Kapelle M 2283
Frisostraat 13, 4423 AJ te Schore

Omschrijving

Woonhuis met langsgevel, op vrijwel rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. In 1908 gebouwd in traditionele stijl. Opgetrokken in roodbruine baksteen; rondom banden en dorpelstenen van roodbruine geglazuurde profielsteen. Voorgevel (lijstgevel) vijf traveeën breed met rijk gedetailleerde houten voordeur in middelste travee; aan weerszijden twee houten T-vensters met strakke luiken. Alle gevelopeningen voorzien van vensterboog in geglazuurde steen en boogtrommel met blauw-witte tegelvulling. In de zijgevels (topgevels) diverse houten schuiframen op begane grond en verdieping; aan zuidoostelijke topgevel een recenter, klein, één bouwlaag hoog, bakstenen aanbouwtje met zadeldakje met overstek, gedekt met rode tuile du nord, voor de bescherming van ondergeschikt belang. Achtergevel met nieuw aanbouwtje.

Zadeldak gedekt met rode kruispannen; overstekken op eenvoudige klossen; houten makelaars.

Het interieur is voor de bescherming van ondergeschikte betekenis.

Waardering

Aan exterieur gaaf woonhuis van architectuur- en cultuurhistorische waarde, en van waarde als een hoofdonderdeel van het complex.