Kapelle M 2283
Frisostraat 13, 4423 AJ te Schore

Omschrijving

Dwarsdeelschuur met houten, zwart geteerde, gepotdekselde langsgevels; bakstenen/gepleisterde plinten; kopgevels steen.

Zuidoostelijke langsgevel onder meer voorzien van twee stel mendeuren met klinket, klein bovenraam en witte omkaderingen; één stel wagendeuren. Noordwestelijke langsgevel onder meer met tien gedeelde houten staldeuren met bovenlicht met diagonale roedeverdeling en witte omkaderingen.

Zuidwestelijke kopgevel van baksteen met onder meer diverse houten deuren, goederenluik, halfronde en ronde raampjes; muurankers. Noordoostelijke kopgevel gepleisterd met schijnvoegen.

Zadeldak gedekt met rode kruispannen; overstekken en makelaars; bakgoot op houten gootklosjes. Binnenzijde van het dak met riet.

Waardering

Dwarsdeelschuur, van architectuur- en cultuurhistorische waarde en van waarde als een hoofdonderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Dwarsdeelschuur