508117 - Zorg en Genot
Terneuzen T 1061
Waterhyacint 8, 4533 RD te Terneuzen

Inleiding

Als kleine woning vormgegeven, vrijstaande stal op rechthoekige plattegrond, gelegen dwars achter de zuidelijke achterhoek van de schuur aan de mestput, die zo van het werk- en woonerf wordt afgescheiden. De zolder diende mogelijk als slaapruimte voor knechten.

Omschrijving

Geheel uit gele baksteen opgetrokken varkensstal met aan het woonhuis verwante detailleringen zoals de gemetselde gootondersteuning en gevelafdekkingen. In de langsgevels staafankers.

De naar het woonhuis toegekeerde langsgevel bezit een middendeur metbovenlicht waarin een bijzondere in- en uitzwenkende roedeverdeling. Aanweerszijden van de deur een rechthoekig raam, afgesloten door een luik. In de linker (westelijke) kopgevel een rechthoekig topraam.

De stallengevel aan de mestput bezit vier getoogde staldeurtjes en rondestalen ramen. De oostelijke kopgevel is blind.

In het interieur vier eenvoudige gemetselde boxen. De zolder is bevloerd.

De kap is beschoten en wordt gedragen door kleine spitsboogvormige schenkelspanten.