508146 - Huis te Linschoten
Linschoten A 808
Linschoten A 815
BY Noord Linschoterdijk 21A

WESTELIJK BOUWHUIS.

Als pendant van het koetshuis aan de oostzijde van het omgrachte voorplein staat een zomerhuis, die in 1960 met oude steen geheel opnieuw is opgetrokken, waarbij oudere bouwsporen verdwenen zijn. Vanwege zijn karakteristieke waarde is het bouwhuis toch beschermingswaardig. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen pand bestaat uit anderhalve bouwlaag onder een met blauwe Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevel met nokschoorstenen. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft in het midden een ingangspartij bestaande uit een voordeur met bovenlicht geflankeerd door meerruitsvensters eveneens met bovenlichten. Aan weerszijden van de ingangspartij drie traveeën bestaande een getoogde deur geflankeerd door kruisvensters. In de verdieping, boven de deuren, drie vensters. Op de noordelijke kopgevel sluit een bakstenen muur aan, die met een hoek om het huis heen loopt. Op de hoek van de muur een zandstenen bol. Ingang tussen twee pijlers.

WESTELIJK BOUWHUIS van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;