508146 - Huis te Linschoten
Linschoten A 815
Noord Linschoterdijk 21, 3461 AC te Linschoten

Omschrijving

TUINMANSWONING MET SCHUURTJE. Aan het begin van de oprijlaan ter linkerzijde van het toegangshek bevindt zich een tuinmanswoning, die op een kaart uit 1796 al staat aangegeven. Het is in de negentiende eeuw naar achteren verlengd, toen is ook het overstekende zadeldak met sierlijsten aan de goten en een gevelmakelaar op de nokeinden aangebracht. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen pand bestaat uit één bouwlaag onder een met Oudhollandse pannen gedekt zadeldak. De gevels zijn ingedeeld met negenruits schuifvensters voorzien van luiken en op de verdieping schuifvensters met vast kalf en luiken. Even ten westen hiervan staat een houten schuurtje uit 1905, op rechthoekige grondslag onder een met oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak.

TUINMANSWONING MET SCHUURTJE van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats;