508146 - Huis te Linschoten
Linschoten A 815
BY Noord Linschoterdijk 21A

Omschrijving

TIMMERSCHUUR. Achter het oostelijk bouwhuis ligt een in 1919 opgetrokken timmerschuur annex loods gebouwd naar een ontwerp van G. Ribbius Peletier in Scandinavische stijl. De op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur bestaat uit één bouwlaag van gepotdekselde houten delen staande op een bakstenen voet en oonder een met blauwe Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met breed overstek en een houten puntgevel. Oorspronkelijk was de benedenruimte in gebruik als houtopslagplaats en de bovenruimte als timmerwerkplaats. Naast het pand ligt een bakstenen aanlegplaatsje.

TIMMERSCHUUR van algemeen belang:

- vanwege het materiaalgebruik;