508146 - Huis te Linschoten
Linschoten A 786
Noord Linschoterdijk 13, 3461 AC te Linschoten
Noord Linschoterdijk 11 A, 3461 AC te Linschoten
Noord Linschoterdijk 15, 3461 AC te Linschoten
Noord Linschoterdijk 11, 3461 AC te Linschoten

Omschrijving

BOERDERIJ 'DE ELSEHOF' MET STAL, SCHUUR EN ZOMERHUISJE. Markant op het snijpunt van de noordelijke en westelijke singel gelegen witgepleisterde boerderij van het dwarshuistype. Eén bouwlaag onder een rieten zadeldak met smal overstek rustend op versierde houten consoles. In de voorgevel twee boogramen en dito deur, omgeven door een witgevoegde bakstenen lijst en in de top een rond raampje. Het woonhuis is gebouwd in decoratieve trant (chaletstijl). Met de nok haaks op het woongedeelte het langgerekte stalgebouw onder een rieten zadeldak. Bouwjaar 1855. Achter de boerderij een gepotdekselde houten schuur onder een zadeldak. Als point de vue op de noordelijke buitengracht en op de oprijlaan gericht witgepleisterd zomerhuis met stookhok uit ca.1855, dat eveneens gebouwd is in decoratieve trant. Eén bouwlaag op rechthoekige grondslag onder een rieten zadeldak met overstek rustend op versierde houten consoles. In de symmetrische voorgevel een driehoekig afgedekte deur met dito vensters en een roosvenster in de top. Boven de deur is het familiewapen gemetseld.

BOERDERIJ 'DE ELSEHOF' MET STAL, SCHUUR EN ZOMERHUISJE van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving in decoratieve stijl;