508146 - Huis te Linschoten
Linschoten A 780
Linschoten A 1901
Linschoten A 1902
Linschoten A 1546
Noord Linschoterdijk 6, 3461 AC te Linschoten

Omschrijving

BOERDERIJ 'PARKZICHT'. Langs de noordelijke singel gelegen bakstenen langgerekte boerderij van het voordeeltype onder een rieten zadeldak voorzien van gesneden windveren en een topmakelaar. Bouwjaar 1877. In de voorgevel zesruits schuifvensters, op de begane grond met luiken. In de linkerzijgevel een eenvoudige toegangsdeur met bovenlicht, zesruits vensters met luiken en stalvensters. Links achter de boerderij een negentiende-eeuwse schuur onder een met Oud Hollandse pannen gedekt zadeldak voorzien van gesneden windveren. In de voorgevel getoogde wapendeuren en een hooiluik. In de top een gietijzeren roosvenster.

BOERDERIJ 'PARKZICHT' van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving in decoratieve stijl;