Breukelen Sint Pieters B 1277
Laan van Gunterstein 2, 3621 VA te Breukelen

Omschrijving

BOERDERIJ MET ZOMERHUIS. Op T-vormige plattegrond gebouwde achttiende-eeuwse bakstenen boerderij onder een met grijze Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. Het voorhuis is witgepleisterd en staat op een hardstenen plint. Op de nok een gemetselde schoorsteen. De kopgevels hebben een kort overstek versierd met gesneden houten windveren. Asymmetrisch ingedeelde voorgevel met twee zesruits schuifvensters met luiken aan de linker kant. In de zuidelijke kopgevel twee zesruitsvensters met luiken daarboven een driestrooksvenster met roeden en in het midden een halfrond bovenlicht (Serlio-motief). Entree in de rechter zijgevel (zuid) van het achterhuis. In het achterhuis stalvensters met in de achtergevel een baanderdeur. Ten zuiden van de boerderij een zomerhuis. Gebouwd op rechthoekige plattegrond opgetrokken in rode baksteen onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. Kopgevels met overstek versierd met houten windveren. Meerruitsvensters. Zesruitsvenster met rondboog motief.

BOERDERIJ MET ZOMERHUIS van algemeen belang:

- vanwege de ensemblewaarde;