Breukelen Sint Pieters B 723
Zandpad 51, 3621 NE te Breukelen
Zandpad 52, 3621 NE te Breukelen

Omschrijving

WONING 'KLEIN BOOMRIJK'. Dubbele arbeiderswoning van anderhalve bouwlaag gebouwd tussen 1890-1910. Witgepleisterde woning op rechthoekige grondslag staande op een bakstenen plint onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met een gemetselde schoorsteen op de nok. De symmetrisch ingedeelde voorgevel aan het Zandpad heeft vier meerruitsvensters met luiken op de begane grond en centraal een puntgevel onder een (haaks geplaatst) zadeldak. De puntgevel met een hout gesneden makelaar heeft twee vensters. In de zes-assige achtergevel meerruitsvensters en uiterst links en rechts een toegangsdeur met drie-ruits bovenlicht. Om de deur is een uitgebouwd houten portaal.

WONING 'KLEIN BOOMRIJK' van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;