508271 - Vreedenhorst
Vreeland A 1280
Bij Bergseweg 18, 3633 AK te Vreeland

Omschrijving

KOETSHUIS. In de noordoost hoek van het terrein staat een koetshuis uit het begin van de twintigste eeuw, dat thans in gebruik is als woning. Het op rechthoekige grondslag gebouwd pand bestaat uit één bouwlaag van witgepleisterde baksteen met imitatievoegen aan de voorzijde onder een met kruispannen gedekt mansardedak met houten kraaldelen. In de voorgevel zijn de oorspronkelijke inrijdeuren vervangen door een toegangsdeur met boven- en zijlichten voorzien van roedenverdeling. Daarboven in de met hout beschoten geveltop twee draaivensters. Westgevel (links) twee zestienruits vensters. Oostgevel (rechts) een portiek en een venster.

KOETSHUIS van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;