Rijksweg 114, 1981 LD te Velsen-Zuid

Omschrijving

STALWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw een achttiende-eeuws huis 'Huis van Daatje' genaamd, bestaande uit een hoog opgetrokken voorhuis en een lager achterhuis. Het pand is gebouwd op rechthoekige grondslag opgetrokken uit baksteen onder twee met Oud-Hollandse pannen gedekte zadeldaken. Het tweebeukige voorhuis heeft een meerruitsvenster met luiken op de begane grond en in de twee topgevels een meerruits venster. In de zijgevel de toegangsdeur. Onregelmatige vensterindeling. Tegen de achtergevel is over de gehele lengte een schoorsteen gemetseld. Restauratie 1993.

STALWONING van algemeen belang:

- vanwege de ensemblewaarde;