Middelburg U 34
Noordweg 491, 4333 KE te Middelburg

Omschrijving

Woonhuis op rechthoekige plattegrond met smalle aanbouw aan achterzijde en erkeruitbouw aan zij- en voorkant. Opgetrokken uit roodbruine baksteen, voorzien van geroete baksteen en siermetselwerk. Zadeldak met aankapping, gedekt met rode holle; overhangende daklijsten. Voorgevel is een topgevel met op begane grond rechts een rechthoekige erker met houten vensters met glas-in-lood in bovenlichten; houten luiken.

Houten, afgeronde voordeur met glasruit; entreeluifel. Geheel links hoekvenster met luik van de aan de zijgevel aangebouwde erker. In topgevel van voorgevel twee houten schuiframen, met daaronder soort vensterbank.

Linker zijgevel met rechts erker met hoekvensters met luik, voorzien van aangekapt schilddak.

Diverse vensters en achterdeur in aanbouw met plat dak. Achtergevel (topgevel) met onder meer begane grond en verdiepingvensters. rechter zijgevel met onder meer dakkapel in kap. Nieuw aangebouwde carport komt niet voor bescherming in aanmerking.

Waardering

Interbellum woning, van belang als onderdeel van het complex, en als goed voorbeeld van een vaker voorkomend type woning.

Interbellum-architectuur

Neugebauer, E.W. ; Zeeland