Middelburg
Middelburg

Inleiding

Ijzeren toegangshek van de in 1830 aangelegde Algemene Begraafplaats van Middelburg. Niet meer als zodanig in gebruik.

Omschrijving

Voormalige entree van de begraafplaats, bestaande uit twee gietijzeren kolommen met tweedelige poort en zijhekken. De kolommen elk bekroond door een toren verwijzend naar het gemeentewapen. De hekstijlen voorzien van hellebaard bekroningen; hekspijlen om en om voorzien van een forse pijlpunt.

Kolommen, punten, rozetten etc. uitgevoerd in gietijzer, overigens smeedijzer. Vóór elk van de kolommen is een natuurstenen schamppaal geplaatst.

Waardering

Toegangshek van begraafplaats van cultuurhistorische waarde vanwege de lokatie en de relatie met de stad Middelburg tot uitdrukking komend in de decoraties. Als monumentaal 19e eeuws hekwerk van waarde vanwege zeldzaamheid.

JaWestelijke Oude Havendijk34337 PBBijMiddelburg

Jaoorspronkelijke functieUitvaartcentra en begraafplaatsenBegraafplaats en -onderdelenBegraafplaatshekAlgemene begraafplaats

MiddelburgM1054