508348 - Oranjepolder
Arnemuiden N 83
Veerseweg 2, 4341 RB te Arnemuiden

Woonhuis, gebouwd in 1904, met één bouwlaag en een kapverdieping op rechthoekige plattegrond.

Het woonhuis is opgetrokken uit gele baksteen, rood gevoegd.

De voorgevel (noordwest) is een symmetrische langsgevel met in het midden de ingangspartij en aan weerszijden twee houten schuiframen met houten luiken. De gevel wordt afgesloten door een licht geprofileerde houten bakgoot op gootklosjes. De linker zijgevel is een afgeknotte topgevel met op de begane grond onder meer twee hoge, smalle schuifvensters met roedeverdeling waarvan één met houten luik en op de verdieping twee houten schuiframen met roedeverdeling. Overhangende daklijst. De achtergevel heeft dezelfde indeling als de voorgevel. Vensters zonder luiken.

De rechter zijgevel is een afgeknotte topgevel met op de begane grond een hoog, smal schuifvenster met roedeverdeling en een houten luik en een nieuwe, dubbele openslaande deur. Op de verdieping twee houten schuiframen met roedeverdeling. Overhangende daklijst. Het woonhuis is voorzien van een afgewolfd zadeldak gedekt met gesmoorde tuile du nord pannen.

Woonhuis, van cultuurhistorische waarde en van waarde als onderdeel van het complex.