508363 - 't Munnikenhof
Mariekerke M 923
Jacob Catsweg 4, 4364 TE te Grijpskerke

Omschrijving

Woning, gebouwd in 1915, één bouwlaag hoog met T-vormig zadeldak, op T-vormige plattegrond. Opgetrokken uit roodbruine baksteen, bruine bakstenen plint; alle vensters op begane grond voorzien van luiken met zandlopermotief. Alle topgevels in top voorzien van houten beschot en makelaar. Voorgevel bezit links een vooruitspringende topgevel en rechts een langsgeveldeel. In de topgevel op de begane grond twee 2x3 ruits schuiframen en op verdieping houten schuifvenster met vaste middenstijl. Langsgeveldeel drie traveeën breed met links houten voordeur met bovenlicht en twee houten 2x3 ruits schuiframen; boogtrommels met geel-zwarte mozaieken; muurankers. Gedenksteen naast voordeur: "Jhr. H.L. Boogaert 21-4-1915". Rechter topgevel eveneens voorzien van een schuifvenster op begane grond en verdieping.

Achtergevel bezit links langsgeveldeel en rechts vooruitspringende topgevel. Langsgeveldeel met links houten schuifraam en rechts gedeeltelijk dichtgemetselde gevelopeningen en nieuwe vensters. Vooruitspringende topgevel, in zijkant voorzien van achterdeur; voorzijde met op begane grond en verdieping een schuifraam.

Linker zijgevel (langsgevel) met twee houten schuiframen met vaste middenstijl.

Zadeldaken gedekt met rode tuile du nord pannen; eenvoudige goot op geprofileerde klossen; overhangende daklijst.

In het interieur zijn geen monumentale waarden aanwezig.

Waardering

Woning van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang en van waarde als onderdeel van het complex.