508363 - 't Munnikenhof
Mariekerke M 923
Jacob Catsweg 4, 4364 TE te Grijpskerke

Omschrijving

Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige plattegrond; zadeldak.

Langsgevel aan oostzijde voorzien van houten gedeelde deuren en houten getoogde raampjes. Topgevel aan noordzijde voorzien van houten gedeelde deuren op begane grond en goederenluik op verdieping; houten getoogde raampjes; in top jaartal ingemetseld.

Langsgevel aan westzijde met twee mendeurstellen, waarvan één origineel in hout en één vervangen door een stalen deur; houten getoogde raampjes. Topgevel aan zuidzijde met dezelfde opbouw als noordelijke topgevel.

Zadeldak met rode tuile du nord pannen; strakke windveren; overstek op getande houten klossen; goot op eenvoudige houten klossen. Twee dakruiters voor ventilatie.

Waardering

Dwarsdeelschuur van cultuurhistorische en ensemblewaarden en van waarde als onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Dwarsdeelschuur