Inleiding

Op een parallel aan de Dorpsweg Ransdorp gelegen grasveld, omstreeks 1920 in traditioneel-ambachtelijke bouwtrant opgetrokken MUZIEKTENT.

N.B. De muziektent is gebouwd door werkloze scheepsbouwers in het kader van een werkgelegenheidsproject.

Omschrijving

Op een achtzijdige plattegrond, met uitgebouwde trappartij, geheel in hout opgetrokken muziektent onder een achtzijdig koepeldak bedekt met asfaltpapier. De houten borstwering is gepotdekseld. De kap rust op samengestelde houten kolommen en balken. De kapconstructie is aan de onderzijde voorzien van geometrisch in de achthoek geschikt beschot. De kolommen staan op overkragende delen van de borstwering. De ingang bevindt zich in een kleine uitbouw op het noorden en bevat een houten hekje en een vlaggemast.

Waardering

Vroeg-20-ste-eeuwse houten muziektent in de historische dorpskern van Ransdorp van algemeen belang wegens cultuur- en sociaalhistorische alsook typologische waarde. Tevens van belang wegens situationele waarde.

JaDorpsweg Ransdorp111t/o1028 BMBijNoordAmsterdam

Jaoorspronkelijke functieCultuur, gezondheid en wetenschapWelzijn, kunst en cultuurMuziektent