Diepenveenseweg 30, 8121 PN te Olst

Omschrijving

Koetshuis op een rechthoekige grondslag, opgetrokken in overwegend rode baksteen met veel siermetselwerk in gele baksteen op een natuurstenen plint. Het trasraam wordt beëindigd door een natuurstenen waterlijst. Het pand staat onder een zadeldak, gedekt met tuile du Nord pannen.

Centraal geplaatst hoog risaliet onder een overstekende steekkap met sierspanten. In het risaliet op de begane grond een dubbele deur onder drieruits bovenlicht. In de top een klein balkon steunend op klossen met een gesneden houten balustrade en een kleine dubbele glasdeur erachter. Links en rechts van de deur een klein tweelicht onder een segmentboog met gele aanzet- en sluitstenen.

De rechterzijgevel is voorzien van een dubbele inrijdeur onder een met gele baksteen opgesierde segmentboog met witgepleisterde aanzetstenen. In de top een dubbel luik met vensters. De linkerzijgevel heeft een deur onder bovenlicht. Aan de achtergevel (W) is een aanbouw geplaatst onder lessenaarsdak.

Koetshuis van algemeen architectuurhistorisch belang:

- vanwege de vormgeving in Chaletstijl